Ruşeym Ekmeği Tarifi

Ruşeym ekmeği tarifi hakkında bilgi almak istiyorsanız doğru yerdesiniz! Bu yazımızda ruşeym ekmeği hakkında detaylı bilgi verdik.

Ruşeym Ekmeği Tarif Malzemeleri

– 8 su bardak tam buğday unu

– 150 gram Ruşeym unu

– 1 adet yaş maya

– Dışı için 1 adet yumurta

– 1 tatlı kaşığı tuz

– 1 tatlı kaşığı şeker

– 2 su bardağı ılık su

Ruşeym ekmeği tarifi
Ruşeym ekmeği tarifi

Ruşeym Ekmeği Tarifi

  1. Kabımıza sekiz bardak unu koyduktan sonra 180 gr kadar ruşeym ununu ekliyoruz.
  2. İçerisine bir tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra ortasını açıyoruz sudan bir miktar döküp mayamızı da ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  4. Kontrollü bir şekilde ılık suyu iki bardak su kadar ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  5. Suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmak tarifimizin püf noktasıdır.
  6. İstenilen kıvama geldikten sonra 20 dk kadar yoğurduğumuz kapta bekletiyoruz.
  7. Islak bir bezle üzerini örtüp mayalanmasını bekliyoruz.
  8. Takiben fırına vereceğimiz kabın içerisine koyduktan sonra 20 dk daha ıslak bezle örtüp bekliyoruz.
  9. Kabaran hamurun üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
  10. İstenildiği takdirde üzerine şekiller verebilirsiniz ve son olarak çörek otuyla süsleyip 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz.

Siz de ruşeym ekmeği almak için buraya tıklayarak ürün sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bu%C4%9Fday_r%C3%BC%C5%9Feymi