Sarı Un

Sarı un diğer ismiyle bilinen Durum Buğday Unu sağlık için çok faydalı ve yüksek besin değerleri içeren bir besin çeşididir. Sarı un isminin nerde geldiğine bakacak olursak bunun sebebinin üretildiği buğdayların sarı renk veren buğdaylar olması nedeniyle olduğunu söyleyebiliriz. Normal buğday türlerinden daha kaliteli olan durum buğdayından üretilen bu besin çeşidinin insan sağlığı için de birçok faydası bulunmaktadır. Sert yapısından dolayı hem makarna yapımında kullanılan hem de makarnalık olarak geçen buğday türünden yapılan Sarı Unların lezzeti de bir hayli fazla olmaktadır. Aynı zamanda ekmek yapımında da kullanılan durum buğday unları kullanıldığında ekmeğe alışık olduğumuzun dışında bir renk verir ve ekmek yapısını da yoğunlaştırır. Bu sebeple kullanıldığı her yere lezzet katar.

Durum buğday unlarının sahip olduğu vitamin ve protein değerleri normal unlara kıyasla daha fazladır. Sarı lif oranı yüksek olduğundan dolayı tüketildiği zaman açlık hissini daha uzun süreli yok etmektedir. Dolayısıyla son zamanlarda Sarı Unlar diyet programlarının vazgeçilmez bir maddesi haline gelmişlerdir.

Daha fazla bilgi almak için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz : https://www.alaybeyi.com.tr/urun-sari-un-durum-bugdayi-unu-19

Sarı Un Faydaları

Sarı unun faydalarına yazımızın ilk bölümünde değinmiştik fakat insan sağlığı için bu un çeşidinin daha birçok faydası bulunmaktadır. Bunlara biraz değinmek gerekirse en temel anlamda bağışıklık ve immün sistemimizi güçlendirir ve destekler. Daha önce de belirttiğimiz gibi tokluk hissi yaratarak diyet süreçlerine yardımcı olur ve kilo vermeyi sağlar. Yapılan besinlerden tüketildiğinde daha az miktarda tüketilerek daha uzun süreli idare edilebilir çünkü besinlerin içeriğinde bulunan lif miktarları daha fazla olmaktadır. Ayrıca kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelir ve kolesterol seviyesini de kontrol altında tutar.

Sarı Un
Sarı Un

Alaybeyi Durum Buğday Unlarının İçeriği

Özellikler :

  • Kokusu kendine özel bir kokudadır.
  • Renk olarak kendine has sarı bir renkte gözükmektedir.
  • Akışkan ve her tarafına eşit dağılmış bir yapıda olup asla katkı maddesi içermemektedir.
  • Kül (kuru maddede): %1,4
  • Protein (Kuru Maddede): %14,0
  • İçindekiler: Durum Buğdayı unu, antioksidan(askorbik asit-E300), fungal alfa amilaz.

Kaynakça : https://tr.wikipedia.org/wiki/Bu%C4%9Fday_unu