Sarı Un - Durum Buğdayı Unu

Sarı un diğer adıyla Durum buğday unu, kendine özgü sarı rengiyle genellikle mantı, erişte, makarna, pasta ve ekmek yapımında kullanılmaktadır. Sarı unlar ekmek yapımında kullanıldığında kendine öz rengini ve tadını ekmeğe vererek bizlere lezzetli bir ekmek tadı vermektedir. Mükemmel lezzetinin yanında insan metabolizmasında olumlu etkileri bulunmaktadır.

Sarı buğday ununun sahip olduğu vitamin ve protein değeri konvansiyonel unlara nazaran daha yüksektir. Sarı Lif oranı yüksek olan sarı unlarla yapılan ürünler tokluk hissi vermektedir. Dolayısıyla sağlıklı kilo vermede çok etkilidir. Sindirimi daha kolay olduğu için hazımsızlığın da önüne geçer. Kalp ve damar hastalığına yakalanma riski daha düşük olduğu gibi kolesterolün de indirgenmesinde etkisi vardır.

Anadolu'nun özenle seçilmiş en kaliteli durum buğdaylarından üretilen yüksek proteinli un.

Kullanım Alanı: Her türlü unlu mamul ve ekmek çeşitleri.

İçindekiler: Durum Buğdayı unu, antioksidan(askorbik asit-E300), fungal alfa amilaz.

Organoleptik Özellikler
Koku ve Aroma: Kendine has koku ve aromada
Renk: Kendine has sarı renkte
Yapı: Kendine has akışkan ve toz yapıda, homojen görünümde olup ağartıcı ve koruyucu madde içermemektedir.

Kül (kuru maddede): %1,4 (max.)
Protein (Kuru Maddede): %14,0 (min.)

Ambalaj şekli: Gıda ve gıdaya temas eden madde ve malzemeler yönetmeliğine uygun, 25kg Kraft, 50kg Polipropilen ambalajda.

Spesifikasyon