ruşeym nedir

Son zamanların revaçta olan un çeşitlerinden ve uzmanların üzerinde durduğu besin kaynaklarından biri olan ruşeymin içeriği, faydaları hakkında bilgi almak için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Ruşeym Nedir?

Buğdayın en üst kısmında yer alan, buğdayın çoğalmasını ve çimlenmesini sağlayan ruşeym, kısaca buğday başağının embriyosudur diyebiliriz. Aynı zamanda vitamin ve mineral deposudur. Doğal E vitamini niteliği taşımaktadır.

Sağlık açısından vücudumuza faydası olduğu kadar çok doyurucu olmasıyla da tokluk hissi vererek dengeli bir zayıflama besini olarak sofralarımızda bulunmaktadır. Bir ton buğdaydan sadece bir kilogram ruşeym elde edilmesinden dolayı çok kıymetli bir besin kaynağı niteliği taşımaktadır.

Ruşeym nedir?

Ruşeymin Faydaları Nelerdir?

Çok faydalı bir besin kaynağıdır. Genellikle ekmeklerin içerisinde tüketilmektedir. Sofralarımızda birçok lezzetin içerisinde bulundurarak faydalarından yararlanabiliriz. İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmez, Faydalarından bazılarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Antioksidan özelliğine sahip, vücudumuzun bağışıklık sistemine ve sinir sistemine faydası çok yüksektir.
  • Cilt bakımında olumlu yönleriyle öne çıkmaktadır.
  • Kadınlarda doğurganlığı artırmaktadır. Gebelikte rüşeym kullanımı önemli olduğu kadar bebeklerde ve çocuklarda da kullanımı çok faydalıdır.
  • Kanın pıhtılaşmasını önler ve sindirim sistemini düzenlenmesine katkıda bulunur.
  • Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklardan korur.
  • Çocukların bağırsak ve diş gelişimine katkıda bulunur.


İçerisinde gluten bulundurmasından dolayı çok fazla tüketildiğinde kilo artışına neden olabilmektedir. Diyet yapanlar ve kilolarına dikkat edenlerin çok fazla tercih ettiği bir üründür.

Ruşeymin İçeriğinde Neler Bulunmaktadır?

100 gr içerisinde 49,6 gr Karbonhidrat, 29,1 gr Protein, 10,7 gr Yağ, 15,1 gr Lif, 0 gr Kolesterol, 4 mg Sodyum, 947 mg Potasyum, 45 mg Kalsiyum, 9,09 mg Demir bulundurmaktadır. Direkt olarak tüketilebileceği gibi çorba, yoğurt, salata, köfte, ekmek gibi yiyeceklerin içine koyularak da yenebilmektedir. Toz halindeki rüşeymler ile protein ve mineralce zengin ekmekler hazırlanabilmektedir. En yaygın kullanıldığı yiyecek ekmeklerdir. En kaliteli ve doğal ruşeym ürünlerimizi incelemek ve sipariş vermek için alaybeyi.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bu%C4%9Fday_r%C3%BC%C5%9Feymi#