pacanga böregi tarifi

Paçanga Böreği Nedir?

Avrupa ülkelerinde sıklıkla tüketilen paçanga böreği, Balkan mutfağına aittir. Özellikle misafirlere ikram edildiği ve kahvaltılarda çok tercih edildiği bilinmektedir. Ara sıcak mezeler arasında da çok beğenilen ve istenilen bir börek çeşididir. Kıvamında pişirilen ve ısırınca ağızda dağılan paçanga böreğini nasıl yapacağınızı ve püf noktalarını Alaybeyi Un farkıyla öğrenmek için blog yazımızı okumaya devam edin.

Paçanga Böreği Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 adet domates
  • 150 gr doğranmış pastırma
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • kızartmak için yarım çay bardağı sıvı yağ
paçanga böreği tarifi
Paçanga Böreği Tarifi

Paçanga Böreği Tarifi

Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamak ile başlıyoruz. Yeşil ve kapya biberlerimizi olabildiğince küçük küçük doğruyoruz. Ardından az sıvı yağda kavuruyoruz ve derin bir kabın içine alıyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayarak rendelenmiş kaşar ve pastırma ile karıştırarak iç harcı hazırlamış oluyoruz.

İç harcımız bir kenarda dinlenmeyi beklerken yufka ile olan işlemimize geçiyoruz. Yufkanızın büyüklüğüne göre iç harcınızı ekleyerek böreklerinizi sarabilirsiniz. Sigara böreğine oranla daha iri sarmaya özen göstermelisiniz. Sarılan böreklerimiz artık kızartmak için hazır hale gelmiş durumda.

Sıvı yağ ekleyerek içinde kızartabilirsiniz ya da önceden 180 dereceye ayarladığınız ısınan fırının içinde pişirebilirsiniz. Hemen sıcak sıcak servis edebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.

Paçanga Böreği Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

Paçanga böreği tarifini birçok kişiden öğrenebilirsiniz, duyabilirsiniz. Bu başlığımızda paçanga böreği tarifindeki püf noktalara özel olarak değineceğiz. Eğer yağda kızartma yöntemi ile pişirmeyi tercih ettiyseniz, servis yaptığınız tabağın altına peçete koyarak yağı emmesini sağlayabilirsiniz. Kullandığınız yufkanın tazelik oranı lezzeti direkt etkileyecektir. Pastırmadaki çemenleri temizleyerek daha hafif bir tat, koku elde edebilirsiniz. İç harcında kullandığınız domatesin çekirdeklerini ayırmayı unutmayın. Eğer yağda kızartma yönetimini seçtiyseniz, kızgın yağda kızartma

Diğer tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Pa%C3%A7anga_b%C3%B6re%C4%9Fi