pankek nasil yapilir

Birçok pankek nasıl yapılır tarifine denk geldiğinizi biliyoruz. Elbette ki her tarifin kendine özgü tatları bulunmaktadır. Alaybeyi Un farkıyla en lezzetli pankekleri yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

Pankek Nasıl Yapılır ve Nedir?

Küçük küçük tatlı hamurların birleşiminden oluşan hamur bütününü pankek olarak tanımlıyoruz. Yumuşaklığı ve pofuduk gibi hissettiriyor olması en önemli özelliklerinden biridir. Genellikle sabah kahvaltılarını süsler. Üstüne bal, kaymak, fındık ve çikolata ezmesi gibi kahvaltıları sürerek tüketilebilen, 10 santim civarında olan tatlı hamur bütünüdür. Amerikalıların genellikle tercih ettiği bir yiyecek olduğu gibi artık sosyal medyalar sayesinde de ülkemizde de bilinirliği ve tüketimi artmıştır. İlk kez Yunan mutfağında keşfedilse de günümüzde dünyanın hemen hemen her ülkesinde tüketilmektedir. Kalori değerini merak edenler için kısaca hemen bilgi verelim ve daha sonra pankek nasıl yapılır sorusunun cevabına geçelim.

Pankek Kaç Kalori?

1 adet pankek 182 kalori, 24.83 gr. karbonhidrat ve 5.74 gr. protein içermektedir. Bu değerler sadece pankek hamuru için geçerlidir. Pankekin üstüne süreceğiniz bal, çikolata gibi besinlerin de kalori değerlerini göz önünde bulundurmalısınız. Sözü daha fazla uzatmadan lezzetli pankek nasıl yapılır tarifimize geçelim.

Pankek Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

Malzeme miktarları 4 kişilik içindir.

  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta

Pankek Yapımı

2 adet yumurtayı derin bir kabın içine kırın ve yumurtaların üstüne yarım su bardağı toz şekeri ekliyoruz. Yumurta ve toz şekeri mikser yardımı ile karıştırın. Karıştırma işlemi bitince 1.5 su bardağı sütü ekliyoruz. 1 yemek kaşığı sıvı yağı ve 1 paket vanilini de ekleyerek tekrar karıştırıyoruz. Son olarak 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı unu da ilave ederek hamur harcı pürüzsüz kıvama gelene kadar mikser yardımı ile karıştırıyoruz.

Karıştırma işleminin hemen ardından yapışmaz teflon bir tavayı ocak üzerine koyun ve orta ateşte ısıtın. Pankek hamurundan küçük bir kepçe alıp tavanın içine dökün. Tavayı hareket ettirmeden sabit kalacak bir şekilde kaşık yardımı ile hamur ilavesi yapın. Kızgın tavada hamurun kenarları kıvrılıp kızarana ve hamurun üstü göz göz olana kadar bekleyin. Spatula yardımı ile ters çevirip 10-15 saniye kadar tekrar pişirin. Yanmadan kıvamı tutturmaya dikkat etmelisiniz.

pankek nasıl yapılır tarifi
Pankek Nasıl Yapılır?

Servise hazır olan pankeklerinizin üstüne reçel çeşitleri, bal, sürülebilir fındık çikolata ezmeleri, muz dilimleri ilave ederek afiyetle tüketebilirsiniz.

Daha fazla farklı ve lezzetli tariflerimiz için hemen tıklayın.

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Pancake