un kurabiyesi tarifi

Ağızda eriyen un kurabiyesi tarifimiz ile karşınızdayız. Misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz ya da keyif çaylarınıza eşlik edecek tarifimiz ile damağınız şenlenecek. Kurabiyeler arasında en sevilenlerin başında gelen un kurabiyesi, ağzınızda kıyır kıyır eriyecek kıvamda olacak.

Un Kurabiyesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında erimiş)
  • 1 su bardağı pudra şekeri (üzeri için)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Nişasta (yeteri kadar)
un kurabiyesi tarifi

Un Kurabiyesi Tarifi

Tereyağı ya da margarini bir kaba alın, sıvı yağ ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya başlayın. Krema kıvamına gelene kadar yoğurup ve pudra şekerini ilave edin. elde ettiğiniz hamuru kabın içinde streç film ile kapatarak hava almadan yarım saat buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardıktan sonra temiz tezgahın üstünde bezeler şeklinde hamuru bölün ve yuvarlak şekiller verin. Merdane yardımı ile bezeleri çok bastırmadan açın. Ardından yağlı fırın kağıdına kurabiye tanelerini dizmeye başlayın.

150 derecede fırınınızı ısıttıktan sonra tepsinizi içine gönderebilirsiniz. Ortalama 20-25 dakika pişme süresi yeterli olacaktır. Pişme işleminden sonra üstüne pudra ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Un Kurabiyesi Yapımının Püf Noktaları

Unun elenmiş olmasına özen göstermelisiniz. Pişme işleminin hemen ardından pudra şekeri üzerine dökülmemeli, soğuduktan sonra dökebilirsiniz. Unu azar azar ilave ederek karıştırın. Hamurun kıvamının yumuşak olmasın dikkat etmelisiniz. Kullandığınız margarin ya da tereyağının oda sıcaklığında olmasın dikkat etmelisiniz. Eğer oda sıcaklığında olmadan tarife ilave ederseniz kıvamı tutturmanız zorlaşır.

Tüm tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz!