Kremasız Trileçe Tarifi

Püf noktaları ile kremasız trileçe tarifimize hepiniz hoş geldiniz. Kremalı tatlılardan hoşlanmıyorsanız, bu tarif tam da sizin aradığınız şey olabilir. Trileçe, yumuşacık dokusu ve muhteşem lezzeti sayesinde damakları şenlendiren bir tatlıdır. Fakat bu geleneksel trileçe tarifleri genel olarak yoğun kremasıyla bilinmektedir. İşte tam da bu noktada devreye giriş yapıyoruz. Hem pratik hem de lezzetli olan kremasız trileçe tarifi; sıradan veya özel günlerinizde tatlı kaçamağında sizi şımartacak. Hazırsanız hep birlikte kremasız trileçe tarifimize geçelim.

Kremasız Trileçe Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Keki İçin;

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

Sütlü Sosu İçin;

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt

Karamel Sosu İçin;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su (125 ml)

Üzeri İçin;

  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
  • 1 paket kremşanti
Kremasız Trileçe Tarifi

Kremasız Trileçe Yapımı

  1. Kremasız trileçe tatlısının keki için ilk olarak; uygun bir karıştırma kabının içerisine toz şeker ve yumurtaları alarak beyazlaşıp, köpük olana kadar çırpma işlemini gerçekleştirelim.
  2. İşlem gerçekleştikten sonra kabartma tozu, un ve vanilyayı da ilave ederek tüm bu malzemeyi blender yardımıyla karıştırınız.
  3. Belirlemiş olduğunuz borcamın üzerine pişirme kâğıdı sererek kek hamurunuzu boşaltınız. Kaşık yardımıyla kek karışımını borcamın her yerine yayılmasını sağlayınız.
  4. Daha sonra kekinizi önceden ısıtmış olduğunuz 170 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakınız.
  5. 10 dakikadan sonra fırınınızı 150 dereceye düşürerek 30 dakika kadar pişirmeye devam ediniz.
  6. Karamel sosu için ise sos tavanızın içerisine toz şekeri alarak eritip, karamelize olasıya kadar pişirme işlemini gerçekleştiriniz. Ara ara sos tavanızı sallayınız.
  7. Şekerin tamamen erimesinden sonra içerisine tereyağı ekleyiniz ve karıştırarak erimesini sağlayınız.
  8. Ardından suya nişastayı ekleyip karıştırarak çözünmesini sağlayınız.
  9. Hazırlamış olduğunuz nişastalı suyu sosa ekleyiniz ve sosun kıvam alıp koyulaşasıyla kadar pişirme işlemini gerçekleştiriniz.
  10. Hazırlanan karamelize sosunuzu ısıya karşı dayanıklı olan bir kabın içerisine alarak soğumaya bırakınız.
  11. Pişme işi tamamlanan kekinizi fırından ilk sıcaklığının çıkması için bekletiniz.
  12. Keki ıslatmak için şeker ile sütü bir kabın içerisine alarak şeker eriyene kadar karıştırınız.
  13. Kekinizin üzerin kürdan yardımıyla delikler açınız ve hazırlamış olduğunuz şekerli sütü sıcak kekin üzerine gezdirin. Ardından kekin sütü çekmesi için dinlenmeye bırakınız.
  14. Aynı zamanda üzerinde kullanılacak kremşantisi için çırpma kabının içerisine soğuk süt ve kremşanti ekleyiniz. Koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpma işlemine devam ediniz.
  15. Hazırlamış olduğunuz kremşantiden yaklaşık 1-2 yemek kaşığı kadarını kremasız trileçenizin üzerini süslemek için ayırınız.
  16. Kalan kremşantinizi soğuyan kekinizin üzerine boşaltarak her yerine eşit olacak şekilde yayınız.
  17. Daha sonra tamamen soğumuş olan karamel sosunuzu da kremşantinin üzerine gezdiriniz. Spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla da düzeltiniz.
  18. Ayırdığınız kremşanti ile tatlınızın üzerine ince ince çizgiler çekiniz.
  19. En son aşamada ise; kürdan yardımıyla çizmiş olduğunuz çizgilere dik olacak şekilde çizikler atınız.
  20. Kremasız trileçe tatlınızın iyice dinlenmesi için birkaç saat buzdolabına kaldırınız. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremasız Trileçe Tarifinin Püf Noktaları

  1. Hazırlama aşamasında kremşantiyi dökmeden önce kekinizin iyice soğuması gerekir. Bununla birlikte kremşantinin üzerine karamel sosu dökmeden önce de karamel sosunuzun iyice soğumasından emin olmalısınız. Aksi takdirde kremşantiniz eriyecek ve güzel bir görüntüden uzak bir tatlı görünümüne sahip olacaktır.
  2. Kremasız trileçenizi karamelli hazırlayabileceğiniz gibi orman meyveli gibi farklı soslarla da hazırlamanız mümkün olacaktır.

Kremasız Trileçe Kaç Kalori – Besin Değeri

Bir dilim (orta) kremasız triliçede;

  • 301 Kcal
  • 38,95 gram Karbonhidrat
  • 12.86 gram Protein
  • 9.26 gram Yağ
  • 0.12 gram Lif
  • 374.85 mg Kalsiyum
  • 2.75 mg C Vitamini
  • 0.85 mg Demir içermektedir.

Kremasız trileçe tarifimizin sonuna geldik. Birbirinden farklı ve lezzetli tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.