Ciabatta Ekmeği Tarifi

Ciabatta ekmeği tarifi verdiğimiz bu yazıyı okuyarak siz de evinizde kolay bir şekilde ciabatta ekmeği yapabilirsiniz. İşte ciabatta ekmeği tarifi

Bir İtalya klasiği olan Ciabatta ekmeğinin yapımı biraz meşakkatlidir. Fakat gün sonunda kesinlikle bu zahmete değecek bir lezzete kavuşabilirsiniz.

Ciabatta Ekmeği

Ciabatta ekmeğinin kökü İtalya’ya dayanmaktadır. Türkçe karşılığı ise “terlik“dir. Çıtır dışı ve bol gözenekli iç yapısı ile güzel bir görünüme sahip olan ciabatta ekmeği oldukça sağlıklıdır.

Ciabatta Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda vereceğimiz tariften 6 adet ciabatta ekmeği çıkmaktadır. Siz yapmak istediğiniz ekmek sayısına göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz. Örneğin 3 adet ekmek yapmak istiyorsanız bu yazıda verilen malzeme ölçülerini yarı yarıya kısabilirsiniz. Veya 12 adet ekmek yapmak istiyorsanız malzeme ölçülerini iki katına çıkarabilirsiniz.

Ortalama Hazırlama Süresi: 4 saat

Pişirme Süresi: 15 dakika

Ciabatta Ekmeği Malzemeleri

Gerekli olan malzemeler şunlardır;

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağının çeyreği kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Ciabatta Ekmeği Nasıl Yapılır?

Malzemelerinizi hazırladıktan sonra aşağıdaki maddeleri adım adım gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Bir saklama kabına su, şeker ve mayayı ekleyip suda çözününceye kadar bekleyin.
  2. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırın.
  3. Suya zeytinyağını ve unu ekleyip karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra 2 dakika boyunca yoğurun. Kabın kapağını kapatıp 45 dakika dinlenmeye koyun. (Hamuru oda sıcaklığında dinlenmeye alınız)
  4. Dinlenme işlemlerinden sonra hamurun her bir köşesinden kaldırıp kendi üstüne katlayın. Ardından tekrar 45 dakika dinlenmeye bırakın. Bu işlemi 3 defa gerçekleştirin.
  5. Hamuru tezgaha alın ve unlayın.
  6. Hamuru 6’ya bölün ve belli aralıklarla dizip üstünü mutfak örtüsüyle örtün. Bu şekilde son kez 45 dakika dinlendirmeye bırakın.
  7. Dinlendirdiğiniz ekmeklerden bir kısmını daha önceden 220 dereceye getirdiğiniz fırın tepsisine koyun ve 15 dakika boyunca pişirin. (Fırınınızın fan modu varsa kapatınız)
  8. Fırından çıkan ekmeğinizi 15-20 dakika boyunca dinlendirdikten sonra yemeye hazırsınız. Afiyet olsun.

Bu yazımızda ciabatta ekmeği nasıl yapılır onu anlattık. Ruşeym ekmeği tarifi için buraya tıklayabilirsiniz. Daha fazla içerik için Alaybeyi Blog’u takipte kalın!

Kaynak

https://en.wikipedia.org/wiki/Ciabatta