barbunya tarifi

Yaz aylarının eşsiz lezzetli yemeği olan taze barbunya tarifimiz ile karşınızdayız. Yazın taze taze çıkan barbunyalar ile elde edeceğiniz bu tarifimiz, damaklarınızı şenlendirecek. Pratik bir şekilde hazırlanan ve ister sıcak ister soğuk tüketebileceğiniz bir yemek çeşidi olarak karşımıza çıkan barbunya tarifimize hazırsanız geçelim! Geçmeden hemen önce Barbunya Pilaki olarak da diğer adıyla adlandırıldığını hatırlatalım.

Taze Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Yemek tabağı dolusu barbunya
  • 2.5 Su bardağı ılık su
  • Yeterli miktarda tuz
  • Karabiber
  • 1 Yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Adet orta boy patates
  • 1 Adet orta boy havuç
  • 1 Adet soğan
  • 1 Adet domates
  • 3 Diş sarımsak
  • 1 Çay bardağı zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı domates salçası
barbunya tarifi

Barbunya Pilaki Yapımı

1 Yemek tabağı dolusu barbunyaları derin bir tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun. 20 Dakika kadar suda haşlayın ve ardından suyunu süzün. Barbunyalar suda haşlanırken bu esnada 1 adet patates, havuç ve domatesi kabuklarından ayırarak soyun. Küçük küçük küpler halinde doğradıktan sonra 3 diş sarımsağı da küçük küçük doğrayın. Başka bir geniş tencerenin içine doğradığınız soğanı koyup 1 Çay bardağı zeytinyağını ilave ederek 2 dakika kavurun. Kavrulma işleminin ardından domates salçanızı ekleyip kokusu mutfağınıza yayılana kadar kavurmaya devam edin.

Salçayla da kavurma işleminin ardından doğradığınız sarımsak patates ve havuçları tencereye ilave edip 5 dakika kavurun. Son adımda ise doğradığınız domatesleri ilave edin, domatesler suyunu çekip yumuşayana kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirin. Diğer tencerede haşlanan barbunyaları süzüp kavurma işlemini gerçekleştirdiğiniz tencereye ilave edin. Üzerine 1 Yemek kaşığı toz şeker, dilediğiniz kadar karabiber ve tuz ilave edebilirsiniz. 1-2 kez karıştırdıktan sonra 2.5 Su bardağı ılık suyu ilave ederek kapağı kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynama işlemi gerçekleşince altını kısıp yarım saat daha yavaş pişmesini sağlayın.

Pişme işlemi tamamlandıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakabilirsiniz. Dilerseniz sıcak ya da dilerseniz soğuk tüketebilirsiniz. Servis ederken üzerini süslemek için maydanoz yapraklarını serpiştirebilirsiniz.

Alaybeyi Un farkıyla barbunya tarifimizin sonuna geldik. Tüm tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Alaybeyi Un çeşitlerini incelemek için hemen tıklayın.