Gözleme Tarifi Gözleme, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Genel olarak köy kahvaltılarında sıkça tüketilen hafif ve lezzetli bir börek çeşididir. İncecik şekilde açılmış hamurların içerisine dilediğiniz harçları doldurarak pişirilen gözlemeyi kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Gözleme tarifine geçmeden önce gözleme çeşitlerine değinelim. Gözleme Çeşitleri Nelerdir? Gözleme İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? Malzemeler; İç Harcı İçin; Yapım...
Kategori: Tarifler
Çıtır Çıtır Ispanaklı Gül Böreği
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Ispanaklı gül böreği nasıl yapılır sorusuna cevap almak için doğru adrestesiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, 15 dakikada fırına verebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Çıtır çıtır olan börekleri sabah kahvaltısında, akşam yemeğinde, çay aralarında ve konuklarınıza hazırlayabilirsiniz. Bu yazımızda ıspanaklı gül böreği için yufka yapımına, gerekli malzemeler ile tarifine, püf noktalarına...
Etli Ekmek Nasıl Yapılır?
Etli ekmek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Bu makalede etli ekmek hakkında tarihi, çeşitleri, seçilmesi gereken un, tarifi, kültüre etkisi, sağlık açısından faydaları ve püf noktaları gibi konular ele alınacaktır. Etli Ekmeğin Tarihi ve Kökeni Etli ekmeğin kökenleri, milattan önceki dönemlere kadar uzanmaktadır. Antik çağlarda, özellikle Orta Doğu...
Muska Böreği Tarifi
Şeklinin muskaya benzemesinden dolayı muska böreği adını alan bu börek çeşidi, Zonguldak yöresine aittir. Pratik bir şekilde çok vakit kaybetmeden hazırlayarak kahvaltılarda ya da ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Fırında veya kızartılarak yapılabilmektedir. İç harcını özenle hazırlamanız gerekir. Kıymalı, patatesli, mercimekli veya dilediğiniz herhangi malzemeden yapabilirsiniz. Daha sonra hazırlamış olduğunuz harcı isteğinize göre açma yufka ya da...
Açma Nasıl Yapılır?
Yapımı pratik olan ve püf noktalarına dikkat edilerek yapıldığında lezzetinden tadına doyulmayan açma tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltıların, beslenme çantalarının, piknik sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan yer alan bu tarifin detaylarına birlikte bakalım. Açma Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Adım Adım Açma Tarifi Yoğurma kabının içine ılık süt sıvı yağ, instant maya, toz şeker ve tuzu dahil ederek...
Mayalı Pişi Tarifi
Mayalı Pişi Nedir? Anadolu’nun çeşitli bölgelerine göre ismi farklılık gösterse de pişi olarak ülkenin dört bir yanında bilinir. Bu blog yazımızda mayalı pişi tarifine ve nasıl yapıldığına adım adım değineceğiz. Orta Asya, Ural, Moğolistan mutfaklarında ilk kez pişirilmiş ve dünyaya yayılmıştır. Türkiye’de kolaç, lokma, keçi ayağı, hamur kızartması isimleri ile yöreden yöreye farklı şekilde adlandırılmaktadır....
Dereotlu Poğaça Tarifi
Misafirlere çayın yanında ikram edilen ya da kahvaltıların vazgeçilmezi olan dereotlu poğaça tarifimiz ile karşınızdayız. Çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabilirsiniz, ara öğün olarak çay ile afiyetle tüketebilirsiniz. İçinde bulunan dereotunun ferahlatıcı kokusu ve hissi sayesinde keyifle tüketeceksiniz. Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Dereotlu Poğaça Yapımı Öncelikle derin bir kabın içinde 130 gram tereyağımızı ya da...
Paçanga Böreği Tarifi
Paçanga Böreği Nedir? Avrupa ülkelerinde sıklıkla tüketilen paçanga böreği, Balkan mutfağına aittir. Özellikle misafirlere ikram edildiği ve kahvaltılarda çok tercih edildiği bilinmektedir. Ara sıcak mezeler arasında da çok beğenilen ve istenilen bir börek çeşididir. Kıvamında pişirilen ve ısırınca ağızda dağılan paçanga böreğini nasıl yapacağınızı ve püf noktalarını Alaybeyi Un farkıyla öğrenmek için blog yazımızı okumaya...
Lezzetli Pankek Nasıl Yapılır?
Birçok pankek nasıl yapılır tarifine denk geldiğinizi biliyoruz. Elbette ki her tarifin kendine özgü tatları bulunmaktadır. Alaybeyi Un farkıyla en lezzetli pankekleri yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım. Pankek Nasıl Yapılır ve Nedir? Küçük küçük tatlı hamurların birleşiminden oluşan hamur bütününü pankek olarak tanımlıyoruz. Yumuşaklığı ve pofuduk gibi hissettiriyor olması en önemli özelliklerinden biridir. Genellikle...
Evde Lahmacun Yapımı
Evde lahmacun yapımı için niyetlendiyseniz doğru sitede, doğru tarifle ilerleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Lahmacunun ne olduğunu, tarifini ve yapım sürecindeki birçok püf noktayı öğrenmek için blog yazımızı okumaya devam edin. Lahmacun Nedir? Arapça dilinden dilimize geçen lahmacun, ezilmiş et anlamına gelmektedir. Evliya Çelebi’nin yazılı kaynaklarında lahmacuna rastlıyoruz. Net bir tarih bilinmese de minimum 5000 yıl öncesine...