Home Tarifler

Kategori: Tarifler

Yazı
tam bugday unu ile pogaca

Tam Buğday Unu İle Poğaça Tarifi

Tam Buğday Unu İle Poğaça Yapımı Besin değeri yüksek olan tam buğday unlu poğaça tarifinin nasıl yapıldığı hakkında bir fikriniz yoksa doğru adrestesiniz. Sabah kahvaltısında sıcacık ve lezzetli poğaçalar yapabilir, karnınızı uzun bir süre tok tutabilirsiniz. Poğaçanızın tam buğday unu ile yapılması sayesinde diğer unlara kıyasladığımız zaman içerisinde yüksek enerji, vitamin ve mineral bulunmaktadır. İçerisinde...

Yazı
tahinli ekmek tarifi

3 Adımda Tahinli Ekmek Tarifi

Mineraller bakımından çok zengin olan tahinli ekmek tarifi için blog yazımıza hoş geldiniz! Tüm öğünlerinizin vazgeçilmez seçeneği olacak bu ekmek tarifi için sabırsızlandığınızı biliyoruz. Aynı zamanda beş çaylarınızda da bir kek gibi çayın yanında tüketebilirsiniz. Hazırsanız çıtır çıtır lezzete sahip olan tahinli ekmek tarifimize geçelim. Tahinli Ekmek Tarifi Malzemeler: İç harcı için: Üzeri için: Tahinli...

Yazı
hamburger ekmegi tarifi

Evinizde Ustalıkla Hazırlanan Hamburger Ekmeği Tarifi

Hamburger Ekmeği Tarifi Hamburger ekmeğinin nasıl yapıldığını öğrenmek için doğru adrestesiniz. Özellikle çocuklarınızın bayılacağı hamburger ekmeğini evinizde sağlıklı bir şekilde yapmak istemez misiniz? Bu tarifi denedikten sonra artık evinizde hamburger yapacağınızda ekmeğini dışarıdan alma gereksinimi duymayacaksınız. Bu yazımızda hamburger ekmeğini yapabilmeniz için gerekli malzemelere, tarifine ve besin değerinden bahsedeceğiz. Şimdi hazırsanız hep birlikte lezzetli ve...

Yazı
gozleme-tarifi

Hafif ve Lezzetli Ev Yapımı Gözleme Tarifi ile Tanışın

Gözleme Tarifi Gözleme, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Genel olarak köy kahvaltılarında sıkça tüketilen hafif ve lezzetli bir börek çeşididir. İncecik şekilde açılmış hamurların içerisine dilediğiniz harçları doldurarak pişirilen gözlemeyi kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Gözleme tarifine geçmeden önce gözleme çeşitlerine değinelim. Gözleme Çeşitleri Nelerdir? Gözleme İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? Malzemeler; İç Harcı İçin; Yapım...

Yazı
ispanakli gul boregi tarifi

Çıtır Çıtır Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Ispanaklı gül böreği nasıl yapılır sorusuna cevap almak için doğru adrestesiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, 15 dakikada fırına verebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. Çıtır çıtır olan börekleri sabah kahvaltısında, akşam yemeğinde, çay aralarında ve konuklarınıza hazırlayabilirsiniz. Bu yazımızda ıspanaklı gül böreği için yufka yapımına, gerekli malzemeler ile tarifine, püf noktalarına...

Yazı
etli ekmek nasıl yapılır

Etli Ekmek Nasıl Yapılır?

Etli ekmek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de lezzetli olmasıyla bilinir. Bu makalede etli ekmek hakkında tarihi, çeşitleri, seçilmesi gereken un, tarifi, kültüre etkisi, sağlık açısından faydaları ve püf noktaları gibi konular ele alınacaktır. Etli Ekmeğin Tarihi ve Kökeni Etli ekmeğin kökenleri, milattan önceki dönemlere kadar uzanmaktadır. Antik çağlarda, özellikle Orta Doğu...

Yazı
muska böreği tarifi

Muska Böreği Tarifi

Şeklinin muskaya benzemesinden dolayı muska böreği adını alan bu börek çeşidi, Zonguldak yöresine aittir. Pratik bir şekilde çok vakit kaybetmeden hazırlayarak kahvaltılarda ya da ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Fırında veya kızartılarak yapılabilmektedir. İç harcını özenle hazırlamanız gerekir. Kıymalı, patatesli, mercimekli veya dilediğiniz herhangi malzemeden yapabilirsiniz. Daha sonra hazırlamış olduğunuz harcı isteğinize göre açma yufka ya da...

Yazı
acma tarifi

Açma Nasıl Yapılır?

Yapımı pratik olan ve püf noktalarına dikkat edilerek yapıldığında lezzetinden tadına doyulmayan açma tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltıların, beslenme çantalarının, piknik sofralarının vazgeçilmezleri arasında olan yer alan bu tarifin detaylarına birlikte bakalım. Açma Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Adım Adım Açma Tarifi Yoğurma kabının içine ılık süt sıvı yağ, instant maya, toz şeker ve tuzu dahil ederek...

Yazı
mayalı pişi tarifi

Mayalı Pişi Tarifi

Mayalı Pişi Nedir? Anadolu’nun çeşitli bölgelerine göre ismi farklılık gösterse de pişi olarak ülkenin dört bir yanında bilinir. Bu blog yazımızda mayalı pişi tarifine ve nasıl yapıldığına adım adım değineceğiz. Orta Asya, Ural, Moğolistan mutfaklarında ilk kez pişirilmiş ve dünyaya yayılmıştır. Türkiye’de kolaç, lokma, keçi ayağı, hamur kızartması isimleri ile yöreden yöreye farklı şekilde adlandırılmaktadır....

Yazı
dereotlu poğaça tarifi

Dereotlu Poğaça Tarifi

Misafirlere çayın yanında ikram edilen ya da kahvaltıların vazgeçilmezi olan dereotlu poğaça tarifimiz ile karşınızdayız. Çocuklarınızın beslenme çantalarına koyabilirsiniz, ara öğün olarak çay ile afiyetle tüketebilirsiniz. İçinde bulunan dereotunun ferahlatıcı kokusu ve hissi sayesinde keyifle tüketeceksiniz. Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Dereotlu Poğaça Yapımı Öncelikle derin bir kabın içinde 130 gram tereyağımızı ya da...