elmali-kek-tarifi

Elmalı kek yapmanın pratik ve lezzet dolu tarifini öğrenmeye hazır olun! Tatlı elmaların lezzeti ile kekin yumuşacık dokusuyla buluşan bu tarifi, çayınızın yanında afiyetle tüketebilir, konuklarınıza hazırlayabilirsiniz. Bugünkü yazımızda elmalı kek için gerekli malzemelere, yapım aşamasına ve püf noktalarına değineceğiz. Hazırsanız lezzetli elmalı kek tarifini adım adım öğrenelim.

Elmalı Kek Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 4 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 3 veya 4 adet elma
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
elmali kek tarifi

Elmalı Kek Tarifi

Malzemelerinizi hazırladığınıza göre artık adım adım elmalı kek tarifimize geçebiliriz.

  1. Yapım aşamasında ilk yapmanız gereken 3 veya 4 adet elmalarınızın kabuklarını soymakla başlayabilirsiniz. Daha sonra elmaları küp küp doğrayarak kâsenize alın.
  2. 2 yemek kaşığı limon suyunu elmaların üzerinde gezdirerek karıştırın.
  3. Ardından şekeri ve tarçını ilave ederek tekrar karıştırın.
  4. Kek hamurunu yapabilmeniz için ilk olarak karıştırma kabınızın içerisine 2 çay bardağı toz şeker ve 3 adet yumurtayı ilave edin. Karışımınız köpük köpük oluncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
  5. İşlem gerçekleştikten sonra karışımınızın üzerine yoğurt ve sıvı yağı ilave ederek tekrar çırpmaya devam edin.
  6. Daha sonra kabartma tozunu, vanilya ve unu ilave ederek güzelce karıştırın.
  7. Kek kalıbınızın tabanına pişirme kâğıdı koyun ve hazır olan kek harcını döküp yayın.
  8. Hazırlamış olduğunuz elmalı harcını, kek harcının üzerine eşit olacak şekilde dökme işlemini gerçekleştirin.
  9. Ardından 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi ile 1 çay bardağı kırılmış cevizi harcın üzerinde gezdirin.
  10. 175 derecede ısıtılmış fırınınıza yaklaşık olarak 40 dakika pişirmeye bırakın.
  11. 40 dakika geçtikten sonra elmalı kekinizi kürdanla kontrol ettikten sonra fırınınızdan alabilirsiniz.
  12. Soğuma işlemi gerçekleşen elmalı keklerinizi servis edip, afiyetle tüketebilirsiniz.

Elmalı Kek Tarifinin Püf Noktaları

  • İsteğinize göre elmalı kekin üzerine Hindistan cevizi ile ceviz serpmek yerine kuş üzümü, badem ve fındık serpebilirsiniz.
  • Pişirme süreci fırından fırına farklılık göstermektedir. Bu yüzden pişen elmalı kekinizi kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra fırından almalısınız.

Alaybeyi Un farkıyla tüm tariflerimize buradan ulaşabilirsiniz.