tam-bugday-unu-kek

Tam Buğday Unu İle Kek Yapımı

Hamur işi ve keklerin kilo aldırdığını düşündüğü için birçok kişi uzak kaçıp tüketmemeye çalışmaktadır. Peki, tam buğday unu ile yapılan kekten haberiniz var mı? Beyaz un kullanmadan da kek yapabilirsiniz. Tam buğday unu ile kek yapımına geçmeden önce kullanacağınız tam buğday ununun ne olduğunu bilmenizi tavsiye ederiz. Detaylı olarak tam buğday ununu ele aldığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Tam Buğday Unu İle Kek Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket vanilya
  • 3 Yumurta
  • 3 Su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Su bardağı toz şeker (şekersiz isteyenler ilave etmeyebilir)
  • Limon kabuğu rendesi

Tam Buğday Unu İle Kek Yapılış Süreci

  • Bir kaba ya da tabağa 3 yumurtayı kırıp şeker ekleyerek köpürtene kadar karıştıralım. (Şeker istemeyenler ilave etmeyebilir)
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  • Karışımımıza ılık sütü de ilave ediyoruz.
  • Hamur kıvamını tutana kadar karıştıralım ve kıvamı tuttuğunda limon kabuğu rendelerini ilave edebilirsiniz.
  • Dilediğiniz pişirme kabına ya da kek kalıbına dökerek 170 derece fırında 50 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

Her şeyden önce unu eklerken kekin kıvamına göre kontrollü bir şekilde ilave etmeyi unutmayın. Eğer tam buğday unu ile yaptığınız kekin kabarmasını istiyorsanız kabartma tozunuzun kaliteli ve taze olduğuna dikkat etmelisiniz. Ayrıca kıvamında kabartma tozu kullanmalısınız. Çok kabartma tozu, çok daha fazla kabaracağı anlamına gelmez. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmamalısınız çünkü kabarma işlemi bu süre zarfında olur. Kapağı açarak kabarmasını bozmuş olursunuz. Yumurtaların tazelik durumu da yapacağınız kekin tadını etkiler. Fırınınızın ısıyı her yere eşit dağıttığından emin olmalısınız. Fırınınızın fanlı fansız olması pişirme süresini yarı yarıya kısaltıp ya da uzatır. Fansız fırın, kekinizi daha kısa sürede pişirir. Tahmin edilen süreden daha kısa sürede pişirdiği için yakmamaya dikkat edin. Sonuç olarak;

Kızaran kekinizi fırından çıkarıp soğuyana kadar dinlendirip afiyetle servise sunabilirsiniz.

Daha fazla lezzetli tariflere ulaşmak için linke tıklayarak blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. https://www.alaybeyi.com.tr/blog/

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Un