san sebastian cheesecake tarifi

San sebastian cheesecake tarifi ile karşınızdayız! Püf noktalarıyla birlikte kıvamında San sebastian cheesecake tarifi ve yapımı için doğru web sitesindesiniz. İspanya’da La Vina adlı bir restorandan çıkmış bu tatlı, geleneksel cheesecake’lerden farklı olmasıyla öne çıkmaktadır. 5 Temel malzeme ile hazırlayabileceğiniz pratik tatlımızın tarifine geçelim.

San Sebastian Cheesecake Tarifi

Malzemeler:

  • 600 gr. krem peynir
  • 400 ml. Krema
  • 4 adet yumurta
  • 1.5 Su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı un
  • Çikolata sosu (isteğe göre üzerine ilave edilebilir)

San Sebastian Cheesecake Yapımı

Krem peyniri karıştırma kabına aldıktan sonra toz şekeri üstüne ilave edip karıştırın. Krema, un ve yumurtayı ekleyerek biraz daha karıştırın. Ardından kelepçeli kek kalıbının içini yağlayıp yağlı kağıdı yerleştirin ve ardından kağıdın üzerini de yağlayın. Artık daha fazla bekletmeden cheesecake karışımını kalıba dökebilirsiniz. Bu esnada fırınınızın sıcaklığını 200 derece olacak şekilde ayarlayın. 200 derece sıcaklığa ulaşmış fırınınızda cheesecake’inizin üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz. Eğer çikolata soslu cheesecake seviyorsanız, pişme işleminin ardından üstüne çikolata sosu ilave edip servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları Nelerdir?

Krem peyniri öncelikle eklemeli ve çırpmalısınız çünkü krem peynir dağılmış bir şekilde olmalı. Krem peynirin az tuzlu olmasına dikkat etmelisiniz. Unu ilave ederken parça parça dökmelisiniz ve dökerken karıştırmayı unutmayın. Pürüzsüz bir yapı elde etmek istediğimizi unutmayın. Kelepçeli kek kalıbını kullanmalısınız çünkü bu kek kalıbının sağladığı derinlik sayesinde eşsiz bir cheesecake elde edeceksiniz.

Tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.