lokma tatlısı tarifi

Çıtır çıtır lokma tatlısı tarifine hepiniz hoş geldiniz. Bugünkü blog yazımızda sizlere hem Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden birisi olan hem de adeta bir şölene dönüşen lokma tatlısının enfes tarifini paylaşacağım. Lokma tatlısının her bir ısırığında tatlı bir anı, gelenek ve paylaşım var. Sizlere paylaşacağımız bu tarif, sadece lokma tatlısının muhteşem tadından ziyade sevdiklerinizle bir araya gelmenin keyfini de yaşatacak. Hazırsanız hep birlikte bu eşsiz lezzeti nasıl yapılır hep birlikte öğrenelim.

Lokma Tatlısı Tarifi                         

Hamuru İçin;

  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı su

Şerbeti İçin;

  • 1 dilim limon
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
lokma tatlısı tarifi

Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayabilmek için suyu, şekeri ve limonu tencereye alarak kaynatıyoruz.
  2. Ardından Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra tatlı için hamuru hazırlıyoruz. Gerekli olan malzemeleri dilediğiniz bir kabın içerisine aldıktan sonra mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
  4. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurunuzu alarak bir tencerenin yarısı kadar sıvı yağ ekledikten sonra kızdırıyoruz.
  6. Hamurdan avcunuzun içine yumruk yapar gibi alınız.
  7. Yağa batırmış olduğunuz tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlamış olduğunuz hamuru kızgın yağa atınız.
  8. Ara ara karıştırarak önlü arkalı kızartma işlemine devam edin.
  9. Kızarmış olan hamuru şerbetin içerisine attıktan sonra karıştırarak 2 dakika kadar bekletiniz ve servis tabağına alınız.
  10. Bu işlemi hamur bitesiye kadar devam edebilirsiniz.
  11. Şerbetinizden kalan olursa tatlılarınızın üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet Olsun.           

Lokma Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İlk adımda şerbeti yaptıktan sonra soğumaya bırakmalısınız.
  • Hamurunuzu karıştırma işleminden sonra yaklaşık 1 saat kadar mayalanması için dinlendirmelisiniz.
  • Hamuru yumruğunuzun üzerine alırken tatlı kaşığınızın yağa batırılmış olması, hamurunuzu kolayca almanızı kolaylaştıracaktır.
  • Yanık oluşmaması için hamurunuzun yeteri kadar dinlenmeyip, mayalanmamışsa ve yağınız çok kızgınsa lokma tatlılarınızda patlamalar olabilir.

Lokma Tatlısı Kaç Kalori – Besin Değeri

100 gram lokma tatlısında;

  • 518 Kcal
  • 50.12 gram Karbonhidrat
  • 2.43 gram Protein
  • 32.12 gram Yağ
  • 0.72 gram Lif
  • 10.08 mg Kolesterol
  • 33.83 mg Sodyum
  • 57.83 mg Potasyum
  • 19.39 mg Kalsiyum
  • 0.61 mg Demir içermektedir.

Lokma tatlısı tarifi başlıklı blog yazımızın sonuna geldik. Tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.