Warning: parse_ini_file() has been disabled for security reasons in /var/www/vhosts/alaybeyi.com.tr/httpdocs/blog/wp-content/plugins/loading-page/includes/admin_functions.php on line 12

Warning: parse_ini_file() has been disabled for security reasons in /var/www/vhosts/alaybeyi.com.tr/httpdocs/blog/wp-content/plugins/loading-page/includes/admin_functions.php on line 12
Evde Orijinal Kruvasan Tarifi | Alaybeyi Blog
orijinal kruvasan tarifi

Sıradan tarifleri unutun. Evde yapabileceğiniz orijinal kruvasan tarifi ve yapımı ile karşınızdayız. Hızlı ve pratik bir şekilde bu tarifimizi yapabileceksiniz. Milföyden kruvasan tarifi yapmanız sandığınızdan daha kolay! Kruvasan denildiğinde ilk akla gelen ülke tabii ki Fransa’dır. Bu tarifimizle Paris’in sokaklarında kruvasan eşliğinde kahvenizi yudumlarken gibi hissedeceksiniz. Orijinal Fransız kruvasanında kullanılan tüm malzemelerimizi ve tarifimizi sizlerle paylaşacağız.

Orijinal Fransız kruvasanı, katmanlı dokusuyla çıtır çıtır ağzınızda dağılmalı. Kaliteli bir tereyağıyla yapıldığında, diğer tüm sıradan kruvasanları geride bırakacaktır. Her tadına bakan, ‘Nasıl yaptın?’ sorusunu size yöneltecek. Hazırsanız ölçüleriyle birlikte malzemelerimizi sıralayalım.

Fransız Kruvasanı için Gerekli Malzemeler

Orijinal kruvasan tarifimizdeki malzeme ölçülerimiz 12 adet olarak belirlenmiştir. Fransız kruvasanı yaparken, hızlı ve pratik olması adına milföy hamuru kullanacağız. Dilerseniz milföy hamuru yerine 500 gr ekmeklik un kullanarak hamur yapabilirsiniz. İşte malzemelerimiz:

  • 1 paket milföy hamuru (yaklaşık 10-12 adet milföy)
  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında, iyi kalitede tereyağı, %82 yağ oranlı olursa daha iyi olur)
  • 50 gr toz şeker (tatlı seviyorsanız, biraz şekerli tercih edin)
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı süt (üzeri için)
  • Bir tutam deniz tuzu (isteğe bağlı, tereyağının lezzetini arttırmak için)
  • İsterseniz çikolata parçacıkları veya badem, fıstık ezmesi

Adım Adım Orijinal Kruvasan Tarifi

Milföy Hamurumuzu Hazırlayalım:

  • İlk olarak milföy hamurlarını buzdolabından çıkarın ve 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin. Amacımız, hamurun biraz yumuşaması ama henüz fazla ısınmaması.
  • Her bir milföy parçasını ince bir şekilde açın. Burada dikkat etmeniz gereken şey, milföyün çok yumuşamaması. Mümkünse merdaneyle çok nazikçe açın. Ama hamurun katmanlarını bozmayın; çok bastırmayın.

Tereyağı Hazırlama:

  • Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın ve şeker ile tuzu ekleyin. Karıştırarak yumuşak, yayılabilir bir kıvam elde edin.
  • Şeker ve tuz, tereyağının tat profilini zenginleştirir ve Fransız kruvasanındaki lezzeti taklit eder.
  • Eğer tatlı bir lezzet tercih ediyorsanız, tereyağlı karışıma vanilya veya tarçın da ekleyebilirsiniz.

Hamuru Katlama (Laminasyon İşlemi):

  • İlk milföy hamurunu alın, üzerine tereyağlı karışımdan ince bir tabaka sürün. Ardından bir diğer milföy hamuru üzerine yerleştirin.
  • Hamurların üzerine tekrar tereyağı sürün ve her iki tarafını çok ince bir şekilde açın. Bu, katmanlı yapıyı oluşturacak.
  • Her milföy katmanına tereyağı sürmek bu tarifin en önemli noktası. Bu katlar, sonrasında fırında pişerken, çıtırlık sağlayacak ve gerçekten Fransız kruvasanındaki gibi katmanlar oluşacak.

Şekil Verme:

  • Her milföy hamurunu üçgen şekline kesin.
  • Üçgenin taban kısmına isterseniz çikolata parçacıkları, badem ezmesi veya şekerli iç dolgu koyabilirsiniz.
  • Üçgenin geniş kısmından başlayarak, sıkıca rulo şeklinde sarın.
  • Kruvasanların uç kısmını altına yerleştirin ki açılmasın.

Mayalandırma:

  • Şekil verdiğiniz kruvasanları, yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerlerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. Mayalandıkça hamurun iç dokusu yumuşar ve dışı daha çıtır olur.
orijinal kruvasan tarifi
Orijinal Kruvasan Tarifi

Fırına Atmak için Hazır:

  • Fırını 190°C’ye ısıtın.
  • Kruvasanların üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün. Bu, o altın rengini almasını sağlar.
  • Kruvasanları 20-25 dakika kadar pişirin. Fırından çıkınca, dışı altın rengi, içi katmanlı ve tereyağlı olacaktır.

Milföy hamuruyla yapılmış orijinal kruvasan tarifimiz hazır! En çok merak edilen diğer başlığımıza geçebiliriz.

Kruvasan Kaç Kalori

Orijinal kruvasan tarifimizi hazırladık, pişirdik ve tükettik. Şimdi ise akıllara en çok takılan o sorudayız. Peki, 1 kruvasan kaç kalori? Diğer tatlılara ve hamurlu yiyeceklere kıyasla daha düşük bir kaloriye sahip. 1 kruvasan ortalama olarak 250 – 300 (Kcal) kaloridir. Güne başlarken sabah kahvaltılarınızda tüketirseniz, protein kaynağı ve karbonhidrat dengelemesi yapmak için mükemmel olabilir. Daha fazla tereyağı kullanıldıkça ve içine çikolata ya da badem gibi dolgular ekledikçe kalori miktarı artacaktır. Milföy hamuru ile yapılan kruvasanlar, genellikle daha az tereyağı içerdiği için, klasik tereyağlı hamurlardan daha düşük kalorili olabilir. Yine de, her bir katmanda katman katman tereyağının yer alması, hamurun besin değerini bir hayli yükseltir.

Yani, 250-300 kalori, aslında bir tatlıya göre çok da fazla değil. Ama bunun yanında, katmanlı yapısı ve tereyağının kalitesi, tadını unutulmaz kılarken, vücuda sağladığı enerji de göz ardı edemeyiz.

Orijinal kruvasan tarifimizin sonuna geldik. Tüm tariflerimize buradan kolayca ulaşabilirsiniz.