Tam buğday unu, toprağın en önemli mahsüllerinden biri olan buğdayın tüm bölümlerini içerisinde un haline getirilmesiyle elde edilmektedir.
Sağlıklı, dengeli bir beslenme ve kolesterol miktarını dengede tutmak için buğdayın bütün özelliklerini içeren, ince kepek yapısına sahip özel bir tam buğday unudur.
Çavdar unundan daha koyu bir renkte olup, daha fazla lif içerir. Tam buğday unu, çavdar ununun tüm liflerini içerir ve bu nedenle daha yüksek bir protein içeriğine sahiptir. Tahılların öğütülmesi sırasında bütün kepek, çekirdek ve endosperm kısımlarının kullanıldığı un türüdür. Kepek içeriği nedeniyle daha yoğun bir yapıya sahip olup, kepek ayrıca içerdiği lifler nedeniyle daha sağlıklıdır.
Kepek içeriği nedeniyle daha yoğun bir yapıya sahip olup, kepek ayrıca içerdiği lifler nedeniyle daha sağlıklıdır. Bu nedenle, tam buğday unu çavdar unundan daha fazla protein içerir ve daha az glisemik indeks değerine sahiptir, bu da vücutta daha yavaş bir şeker artışına neden olur ve daha uzun süre tok tutar. Ayrıca çeşitli yiyeceklerde kullanılır ve genellikle ekmek, börek ve pizzalarda kullanılır.
Kullanım Alanı: Kepekli tüm ekmek ve unlu mamüllerin yapımına özel bir undur.
İçindekiler: Tam buğday unu (Gluten) , Antioksidan (Askorbik Asit – E300), Fungal alfa amilaz.
Organoleptik Özellikler
Koku ve aroma: Kendine has koku ve aromada.
Renk: Kendine has esmer renkte.
Yapı: Kendine has akışkan ve toz yapıda, homojen görünümde olup, ağartıcı ve koruyucu madde içermemektedir.
Kül (kuru maddede) : %1,4 (max)
Protein (kuru maddede) : %11,0 (min)
Ambalaj Şekli: Gıda ve gıdaya temas eden madde ve malzemeler yönetmeliğine uygun, 25kg Kraft, 50kg Polipropilen ambalajda.