Ruşeym yağı faydaları ve zararları olan bir üründür. Bu fayda ve zararlar bilinerek tüketilmesi önemli bir rol oynamaktadır. Bu yazımızda ruşeym yağının faydaları ve zararları hakkında detaylı bilgi ileteceğiz.
Ruşeym Nedir?
Ruşeym, kısaca buğday tanesinin altında yer akan embriyodur. 1 ton buğdaydan ortalama 1 kilo ruşeym elde edilmektedir. Bu da ruşeymi değerli kılmaktadır.
Ruşeym Yağı Nedir?
Ruşeym yağı, ruşeymden çıkartılan yağdır. Omega 3, Omega 6, Omega 9 barındırmakla beraber A1, B1 ve E vitamini konusunda da oldukça zengindir. Hazırsanız ruşeym yağı faydaları ve zararlarına geçiş yapalım.
Ruşeym Yağının Faydaları
- Vitamin konusunda oldukça zengindir.
- Kalp damar hastalıklarının önüne geçmeye yardımcı olmaktadır.
- Cildi besleyerek yenilenmesini sağlar.
- Yumurta ve sperm sayısını arttırarak çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin imdadına koşmaktadır.
- Kandaki kolestrol seviyesine denge altında tutar.
- Enerji seviyenizi yükseltir.

Ruşeym Yağı Zararları
Her bitkisel üründe olduğu gibi ruşeym yağında da fazla tüketimde yan etkiler görülebilmektedir. Fakat bu yan etkiler çok ağır etkiler değildir. Peki nedir bu ruşeym yağı zararları?
- Ruşeym yağında yüksek miktarda gluten bulunmaktadır. Bundan dolayı gluten hastaları ve çölyak hastalarının kullanmaması tavsiye edilmektedir.
- Fazla kullanım durumunda kişide mide bulantısı, istifra ve ishal gözlenebilmektedir.
- Kolestrol, parkinson ve hipertansiyon hastalarının kullandığı bazı ilaçlar ruşeym yağı ile etkileşime girebilmektedir. Bundan dolayı kullanımdan önce muhakkak doktor ile görüşülmesi gerekmektedir.
- Hassas cilt yapısına sahip olan kişiler kullanımdan önce cildinin küçük bir bölümünden deneme yapmanız önerilir. Bazı durumlarda ruşeym yağı gözenekleri tıkayabilmektedir, bu da siyah noktaların çıkmasına yol açabilmektedir.
Not: Bu yazıda verilen bilgiler genel bilgiler olup kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bundan dolayı tüm bitkisel ilaç kullanımından önce doktorunuzla görüşmeniz şiddetle tavsiye edilir.
Bu yazımızda ruşeym yağı faydaları ve zararları hakkında bilgi verdik. Daha fazla blog yazısı için Alaybeyi Blog‘u takipte kalmaya devam edin!